// you’re reading...

Актуално

Доналд Тръмп – история и съвети

снимка: wordpress

Всички сме чували за Доналд Тръмп. Преуспял инвеститор и една от най-големите медийни звезди в САЩ. Неговият екстравагантен лайфстайл и маниери го утвърдиха като знаменитост, а този статус се подсили от собственото му риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

Как всъщност го е направил ще разберем по долу.

Тръмп е роден в семейство на заможен строителен работник и предприемач. Професията на баща му силно повлиява върху него и още от млад разбира, че иска да се занимава с недвижимо имущество.

Донълд е 4-то от общо 5 деца в семейството, като деството му е билно напълно обикновенно, както на всяко средностатистическо дете в САЩ.

Звършва бизнес училището Wharton към Университета в Пенсилвания през 1968 година и се присъединява към работата на баща му.

Първото им сериозно бизнес начинание е подновяването на комплекс от апартаменти в щата Охайо. Те закупуват комплекса в много тежко състояние като заетите апартамени са били под 50%. Въпреки всичко Тръмп за по малко от година успява да осигури 100% заетост на комплекса. Това се получава благодарение на добрия му нюх. Когато закупува комплекса на външен вид той е изглеждал ужасно но само за няколко месеца го преобразява напълно. Боядисва дограмата, купува нови пердета и го прави да изглежда уютно място за живеене. Това разбира се му позволява да вземе по висок наем и съответно му носи по добри печалби.

Ето един добър урок от който можем да си вземем поука. Външния вид на даден предмет, било то кола или къща може значително да повиши цената на стоката. В книгата си „Изкуството на сделката”превърнала се в абсолютен бестселър Тръмп открито заявява, че винаги когато види се възмущава когато види някой да продава колата си мръсна. Ако просто даде 5$ за да я измият после може да вземе поне с 500$ повече от купувача.

снимка: wikimedia

Комплекса се превръща в печлвш бизнес но един ден когато Тръмп отива на поредното си посещение дочува, че нещата в квартала не вървят никак добре.  Информират го, че има много завистници и ще направят всичко за да го провалят. Реакцията на Доналд е мигновенна и той обявява комплекса за продажба. Естествено за такъв печеливш комплекс не лиспват кандидати. Една от големите тогава фирми изпраща свой човек за да види дали си заслужава да се кяаяажомплекса. Тръмп действа изключително хитро, като кани представителя на обяд още преди да е видял комплекса. Отиват на ресторант, като Доналд се държи изключително учтиво като осигурява всяка прищевка на представителя . Накрая когато отиват да видят комплекса човека пратен от фирмата, наял се и в добро нстроение не обръща голямо внимание на апартаментите и квартала. Той заявява, че това е добра сделка и купува комплекса. Печалбата на Тръмп е 6 милиона долара и с това започва шеметната му кариера.

www.investbg.net

Скоро очаквайте продължение на статията. Ще научим създаването на Тръмп Организейшън и начина по който се е справил с трудностите.

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. [...] продължението на първата статия за Доналд Тръмп разказваме за постряването Тръмп Тауър и разбира се [...]

Post a comment