// you’re reading...

Проба

Талибаните ще разменят с Русия стафиди и билки срещу бензин и дизел

Афганистан обмисля възможността за закупуване на петролни продукти oт Русия чрез бартерна схема. В замяна страната се съгласява да изнася за Москва минерали, стафиди и суровини за лекарства, пише РИА Новости, позовавайки се на изказване на ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията на Афганистан Нуридин Азизи.

„Наш приоритет е да внасяме тези руски стоки на бартерна основа. Ако операциите по тази схема не работят, тогава можем да използваме финансови транзакции. Нямаме проблеми по този въпрос“, каза той.


Зад сделката за газ между Азербайджан и ЕС прозира сянката на Русия

Зад сделката за газ между Азербайджан и ЕС прозира сянката на Русия

Председателят на ЕК и президентът на Азербайджан подписаха меморандум за удвояване на износа на газ от Азербайджан за блока.

Според думите му Кабул иска да се договори с Москва за доставката на около 1 милион тона бензин и 1 милион тона дизелово гориво до края на 2022 г. В замяна правителството на талибаните („талибаните“ са признати за терористична организация в Руската федерация, дейностите са забранени) предлага доставка на минерали, лечебни билки и сушени плодове.

„Исторически Афганистан е доставял големи количества стафиди на Русия. Ние можем да доставяме стотици тонове подобни продукти в Русия. Например, цените на лечебните билки сега са много високи, а Русия се нуждае от такива суровини за лекарства. Ние можем да ги използваме в бартерната търговия“, добави Азизи.


Ето какво може да се случи, ако САЩ класифицира Русия като държава, финансираща тероризъм

Ето какво може да се случи, ако САЩ класифицира Русия като държава, финансираща тероризъм

Съединените щати считат за такива само четири държави в света: Куба, Иран, Сирия и Северна Корея.

Article source: https://money.bg/economics/talibanite-shte-razmenyat-s-rusiya-stafidi-i-bilki-sreshtu-benzin-i-dizel.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

септември 2023
П В С Ч П С Н
« авг    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CAD =   лв
  GBP =   лв
  JPY =   лв
  USD =   лв