// you’re reading...

Проба

Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти

Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти Банско, Боровец и Пампорово, отсъствие от година и девет месеца пише сайтът travelnews.bg.

След като два летни и един зимен сезон в България почти нямаше туристи от Великобритания, у нас вече са пристигнали няколко самолета с британски граждани.

Туристи пристигнали с 6 самолета ще посрещнат Нова година в България, съобщиха от дружество за туристическо обслужване. Оттам добавиха, че имат планирана чартърна програма до средата на март 2022 година.

Банско е най-популярният курорт сред британците. Хотелиерите и туроператорите очакват наплив на гости от Обединеното кралство към зимните ни курорти заради ограниченията, които налагат Франция, Италия и Австрия.

Почти всички зимни курорти в страната са изцяло пълни с туристи, потвърди пред БНР председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. По думите му, „има много добра снежна покривка, в Банско, Боровец, Пампорово, Мальовица и Витоша. Ние възстановихме чартърите от Великобритания, така че, когато става въпрос за зимните курорти, имаме и английски туристи, става въпрос за Великобритания и Ирландия, има и туристи от Гърция, Северна Македония, Турция и Румъния“.


 Българските туристи по родните курорти са повече, отколкото преди пандемията

Българските туристи по родните курорти са повече, отколкото преди пандемията

Това лято хотелиери, ресторантьори и търговци в курортите се оплакаха от „бедни“ туристи, които харчат далеч по-малко от по-богатите англичани, руснаци

От друга страна, около 60 хиляди българи ще посрещнат 2022 г. в чужбина, като 10 хиляди от тях ще бъдат на организирани екскурзии, половината от които са избрали екзотични дестинации – Северна Африка, Карибския басейн, Малдивите и други топли дестинации.

Article source: https://money.bg/travel/britanskite-turisti-se-zavarnaha-v-zimnite-ni-kurorti.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment