// you’re reading...

Проба

Започна работа 47-то НС


Народните представители в 47-ото Народно събрание положиха клетва в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.
След това в пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание.
За поста бяха предложени двама кандидати – Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“ и Цончо Ганев от „Възраждане“.
Никола Георгиев Минчев е адвокат по професия, пише в официалната интернет страница на „Продължаваме Промяната“. Той е бил водач на листата на формацията в Перник.
Роден е на 13 септември 1987 г. Завършил е 91-а Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Говори английски и немски език. Обича спорта.
Адвокатската му кариера започва в кантората „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“. Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара. Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва още банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки.
Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина, пише в интернет страницата на „Продължаваме Промяната“.

Седем заместник-председатели – по един от всяка група ще има 47-ият парламент. От „Продължаваме промяната“ зам.-шеф за парламента бе избран Мирослав Иванов, който е юрист, от ГЕРБ-СДС Росица Кирова, от ДПС – Мукаддес Налбант. Ива Митева, председателят на 45-ия и 46-ия парламент, сега бе избрана за заместник от ИТН. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов е избран от квотата на „Демократична България“, а от „Възраждане“ Цончо Ганев.

източник: БТА

Article source: http://www.economynews.bg/започна-работа-47-то-нс-news102048.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment