// you’re reading...

Проба

Къде пазят парите си супербогаташите?

Когато говорим за милионерите и милиардерите в света, САЩ и Китай са сред водещите държави по брой на супербогаташите, следвани от няколко от другите водещи икономики. Що се отнася до местата, на които тези заможни хора съхраняват част от състоянието си обаче, нещата изглеждат по съвсем различен начин.

Държавата, която е любимият сейф на богатите хора, е Швейцария. Европейската страна е начело сред финансовите центрове, в които милионерите и милиардерите от цял свят съхраняват част от богатството си.

Към 2020 година богатството на чуждестранни граждани, пазено в Швейцария, възлиза на общо 2,4 трилиона долара, показват актуалните данни от изследването Global Wealth на Boston Consulting Group.

На второ място като най-голям център за привличане на богатство е Хонконг. Към 2020 година там са съхранявани активи за общо 2,1 трилиона долара. Според експертите през 2023 година особено с нарастващия обем на финансовия поток от Китай, Хонконг ще успее да изпревари Швейцария и да се превърне в най-големия хъб за богатство в света.

На трето място според данните за миналата година е Сингапур с общо 1,2 трилиона долара, следвана от САЩ.

В топ 10 на най-големите центрове за привличане на богатство присъстват основно европейски дестинации. След Швейцария в нея влизат още остров Ман, Великобритания, Люксембург, Монако и Лихтенщайн.

Топ 10 на дестинациите. Данните са в трилиони долари

Топ 10 на дестинациите. Данните са в трилиони долари

Article source: https://money.bg/wealth/kade-pazyat-parite-si-superbogatashite.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment