// you’re reading...

Проба

Amazon е блокирал 10 милиарда фалшиви обяви

Технологичният гигант Amazon е предотврати появата на над 10 милиарда фалшиви списъци с продукти в своите онлайн магазини през 2020 г. сочи нов доклад. Компанията е инвестирала повече от половин милиард долара, за да защити магазините си от измами и злоупотреби и е конфискувала над два милиона фалшиви продукти.

Мерките и ограниченията, свързани с пандемията задържаха огромен брой хората у дома като милиони от тях за първи път се насочиха към онлайн пазаруването. Това увеличи приходите на компании като Amazom, но в същото време се появиха повече онлайн измамници, които атакуват бизнеса за поръчки от интернет.


€44 милиарда приходи и нито цент данъци: Amazon отново си навлече гнева на критиците

€44 милиарда приходи и нито цент данъци: Amazon отново си навлече гнева на критиците

От американската компания посочват, че бизнесът им е с нисък марж, а инвестициите високи

В отговор Amazon обяви, че е инвестирала над $700 милиона, за да защити магазините си от измами и злоупотреби през 2020 г. Освен това, компанията е наела над 10 000 души, които да се грижат за защитата.

През 2021 г. Amazon има за цел да сведе фалшификатите на платформата си до нула

Според доклада, през 2020 г. едва 6% от опитите за регистрация на акаунт за продажба са преминали през процесите на защита и проверка на Amazon и успешно са изброили продукти за продажба.

„Amazon беше важен партньор за милионите малки и средни предприятия, които продават в нашия онлайн магазин по време на пандемията“, заяви вицепрезидентът Дармеш Мехта.

Той допълва, че голямата инвестиция на компанията ще ограничи всички опити за фалшификации и измами.


Amazon изпревари Walmart като водещ търговец на дрехи в САЩ

Amazon изпревари Walmart като водещ търговец на дрехи в САЩ

Печалбите на онлайн търговецът в този сегмент ще надминат 45 милиарда

През март тази година от СЗО алармираха, че все повече съмнителни продукти, свързани с Covid-19 се появяват на платформата на Amazon, включително фалшиви лекарства.

Article source: https://money.bg/companies/amazon-e-blokiral-10-miliarda-falshivi-obyavi.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment