// you’re reading...

Проба

Toyota показа Yaris с най-мощния 3-цилиндров двигател в света (Видео)

На автомобилния салон Токио 2020 бе премиерата на „горещия“ хечбек Toyota GR Yaris с двигател, развиващ мощност от 260 конски сили и трансмисия на всички колела.

От Toyota коментират, че GR Yaris Reveal е вдъхновена от Световния рали шампионат, а разработката на джобната ракета е резултат на сътрудничеството на TOYOTA GAZOO Racing с Tommi Mäkinen Racing.

Дължината на автомобила е 3995 мм, ширината – 1805 мм, а размерът на междуосието е 2558 мм. Композитните материали и алуминият са широко използвани в дизайна на модификацията, поради което теглото на колата е едва 1280 килограма.

Снимка 460996

Източник: Toyota

Toyota GR Yaris, която е планирано да бъде лансирана на пазара през втората половина на тази година, е оборудвана с нов 1.6-литров, трицилиндров турбодвигател, който е в състояне да генерира максимална мощност от 261 конски сили и максимален въртящ момент от 360 Нм, шестстепенна ръчна предавателна кутия, специално доработен екстериор и интериор, спортно окачване и нова GR-FOUR система за задвижване на четирите колела.

Автомобилът е способен да достигне първата „стотица“ за около 5,5 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път до 230 км в час. Водачът може да избере един от трите режима на движение: Normal, Sport и Track. При стандартното шофиране сцеплението се разпределя в съотношение 60:40 в полза на задната ос, а при „спортното“ – 30:70. Накрая, в режим Track, въртящият момент се предава еднакво на всяка ос.

Toyota GR Yaris ще бъде сглобявана в Япония в завод в Мотомачи (префектура Айчи). Цените на автомобилите от специална първоначална серия First Edition ще започват от 36,1 хиляди долара.

Article source: https://money.bg/auto/toyota-pokaza-yaris-s-nay-moshtniya-3-tsilindrov-dvigatel-v-sveta-video.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment