// you’re reading...

Актуално

Рискувайте докато сте млади

Защо да започнем свой бизнес?

Въпрос на който ще се опитат да дадат отговор Рич Аберман и Бил Клерико.

Не сте чували тези имена до сега? … и ние от investbg.net не ги бяхме, докато не попаднахме на една статия за тях.

Eто как се развива историята им:

Двамата младежи са към края на своето обучение в колежа и сега пред тях се появява въпроса: Да създадат иновативна система за онлайн разплащания или да се запишат в университет и да започнат обикновенна работа.

Възпитани в обикновенни семейства на наемни работници те решават, че започването на собствен бизнес е рисковано и избират сигурния начин, а именно да станат и те наемни работници. Пътищата им се разделят но двамата си дават обещания един ден да реализират идеята си за онлайн разплащания.

Започвайки работа бързо са засмукани от познатото на всички ни сиво ежедневие. Осъзнават, че колкото по възрастни стават толкова по трудно ще им бъде да се откажат от сигурността на ежемесечната работна заплата.

Аберман казва: „Като свикнеш с една заплата, и на базата на нея си изградиш начина на живот, ства все по трудно да зарежеш всичко и да нагазиш в несигурните води на предприемачеството”

Бил Клерико – приятелят на Аберман иска да основе своя форма носе страхува от провал. По късно добавя: „Мисля, че това беше идиотски начин на мислене” „Дори и не толкова добра колкото предишната винаги можеш да си намериш работа, ако се провалиш”

Няколко месеца след раздялата им те сменят курса си на мислене. Изоставят всичко и преминават към реализиране на идеята си за система за онлайн разплащания. Така основават WePay. ( 25 годишни)

Решението им се оказва правилно. След 12 месца компанията им получава инвестиция от почти 2 милиона евро от други предприемачи харесали проекта.

Визникналата идея в колежа и в последствие реализирана осигурява на двамата висок стандарт на живот и най-важното това, че те сами са си босове.

Аберман: Ако се поемеш риск то най-малкото  което може да се случи е да спечелиш уникален опит.

Бил Клерико завършва: Ако чакаме докато работим в продължение на няколко години ние просто натрупваме причини да не поемем рискования път на изграждането на бизнес и намаляваме възможностите за успех които бихме имали докато сме млади.

Investbg.net  /  www.Entrepreneur.com

Discussion

One Response to “Рискувайте докато сте млади”

  1. С тази разлика че в България нещата стоят по малко по-различен начин. В развитите страни е лесно, но тук.. никои не купува и всеки гледа да не се прецака, а пък някой да инвестира в теб… 2 милиона евро… Тук пари се правят само ако имаш пари или в най-лошия случай връзки.

    Posted by здравно осигуряване | 16.09.2011, 9:28

Post a comment