// you’re reading...

Актуално

Идеята на Робърт Кийосаки

снимка: Интернет

снимка: Интернет

Повечето от вас които редовно посещават investbg.net най-вероятно знаят кой е Робърт Кийосаки. Но все пак нека го определим с 2 думи – успял инвеститор.

Също така и автор на книгата”богат татко, беден татко” превърнала се в абсолютен бестселър.

В следващите редове ще се запознаем с биографията на Робърт Кийосаки, като също разгледаме и някои интересни моменти от неговия живот.

1947г. След като завършва започва работа в „Стандарт ойл”. След като работата не му допада се записва доброволец във войната срещу Виетнам.

1974 г. започва работа в „Ксерокс” на Хаваи. След четири години започва собствен бизнес – произвежда портфейли за сърфисти.

В средата на 90-те години създава игра по подобие на „Монополи” но с много по сложни и полезни идеи, стимулиращи мозъка на човека и каращи го да взима важни финансови решения.

В бизнеса е имал и силни и слаби моменти но истинска световна известност получава след излизането на книгата му „богат татко, беден татко”. В нея авторът дава изключително поелзни финансови съвети за това как да бъдем богати. Написана на лесен и достъпен език успеха и е огромен, като дори се изкачва на първата позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс”

На около 30 годишна възраст пред Кийосаки се откриват два пътя. Да приеме сигурността на работното място в голяма компания или да започне да гради рисковано собствен бизнес.

снимка: Интернет

снимка: Интернет

Достига до финално интервю за високо платена работа предлагаща всичко за което повечето американци мечтаят. Точно преди да влезне в офиса на компанията взима решение което променя кардинално неговя живот. Решава да не бъде роб на никой. Да работи за себе си и да плаща на себе си. Тръгва по рискования път който обаче му носи световна слава на един от най-успешните инвестори в света.

Една от основните идеи на Кийосаки е финансовата грамотност на всеки един от нас. Според него финансовото обучение е най-важното от всички. То трябва да се преподава на децата още от най-ранна възраст в училище. Липсата на такова обучение според Кийосаки е в основата на финансовите проблеми които разтърсват днешния свят.

В поредица от няколко следващи статии ще обърнем внимание от близо на съветите на Кийосаки

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

септември 2023
П В С Ч П С Н
« авг    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Валутни курсове

  AUD =   лв
  CAD =   лв
  GBP =   лв
  JPY =   лв
  USD =   лв