// you’re reading...

Актуално

Доналд Тръмп – изкуството на сделката

снимка: wordpress

В продължението на първата статия за Доналд Тръмп разказваме за постряването Тръмп Тауър и разбира се няколко съвета от милиардера.

Тръмп успява да си създаде добра репутация на предприемач на когото може да се вярва. Той създава „Тръмп Организейшън“ (Trump Organisation) компания включваща много хотели и имоти, а „перлата в короната” на организацията е Тръмп Тауър. Небостъргач разположен на 5-то авеню в центъра на Манхатън. Начина по който успява да се сдобие с това повече от златно място е впечатляващ.

В младите си години той обикаля улиците на Манхатън оглеждайки се за добри парцели. Един му привлича вниманието. Разположен на ъгъла между 57-о и 5-то авеню разпростиращ се на особено голяма площ. На него се помещава скромен магазин. Това за Тръмп се превръща в най-доброто място за строеж в цял Манхатън. Сега обаче за да построи сграда първо трябнва да се здобие с мястото на което се помещава фирма за обувки наречена „Бонуит”  Тръмп веднага си осигурява среща със собственика на парцела но още преди да е довършил предложението си за строеж на сграда получава негативен отговор. Доналд се оказва в задънена улица но по никакъв начин не се отказва от идеята си да построи сграда на това място. Упоритостта му е безкрайна и както сам той казва именно УПОРИТОСТТА е онова което отделя успеха от провала.

В крайна сметка след 3 години упоритостта си казва думата. Компанията собственик на парцела се намира във тежко финансово състояние и е заплашена от фалит.Назначават нов директор, който в крайна сметка се съгласява да продаде мястото на Тръмп. Да сключиш успешна сделка се свежда до точно разчитане на времето и издебване на най-подходящия момент за това, в този случай тежкото финансово състояние и новия директор на компанията.

И така Тръмп се сдобива с едно прекрасно място но знае, че за да извлече максимума трябва да ползва данъчни облекчения при строителството. И успява получава ги.

Построява Тръмп Тауър в центъра на Манхатън за точно определеното време и в рамките на предварително обявения бюджет. Печалбите са огрмни, а славата на точен предприемач безценна.

снимка: panamarealestate.com

Това е само част от историята на Доналд Тръмп в други статии ще се спрем на още интересни моменти от неговия живот и внимателно ще разгледаме поуките които можем да си извлечем от неговия опит.

Какво научихме до тук:

Когато продавате дадена стока направете всичко възможно визията и да бъде колкото се може по добра, а първото впечатление от дадена стока е това как изглежда.

При бизнес среща на която ще продавате се постарайте да угодите максимално на куповача. Опитайте се да поговорите за различни теми, като разбира се не забравяте да му изтъкнете няколко пъти колко добра е и защо трябва ад купи вашата стока.

При успешната сделка моментът на действие е от изключително значение. Бъдете „чакали” изкчакайте мометът за който смятате, че е най-подходящ и действайте.

УПОРИТОСТТА е онова което отделя успеха от провала

www.investbg.net

Discussion

One Response to “Доналд Тръмп – изкуството на сделката”

  1. куповача –> купувача. Внимавайте за правописни грешки :) , иначе статията е добра ..

    Posted by Янко Янков | 08.08.2011, 15:28

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

юли 2024
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Валутни курсове

 AUD =  1.10599 лв
 CAD =  1.27093 лв
 GBP =  2.19583 лв
100  JPY =  1.64204 лв
 USD =  1.76137 лв