// you’re reading...

Проба

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините, съобщиха от медията. Досегашният титуляр Веселина Петракиева напуска компанията по собствено желание.

Двамата станаха част от управлението на bTV Новините в началото на 2021 г., когато Гена Трайкова напусна поста на главен редактор след идването на Антон Хекимян като директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV. Иванов до момента беше заместник на Петракиева.


 bTV с две промени във висшия ръководен екип на медията

bTV сменя ключови висши мениджъри

Позицията директор „Програма“ се поема от Апостол Пенчев

Той има икономическо и юридическо образование и магистратура по национална сигурност от Военната академия, както и журналистическо обучение в централата на CNN. Кариерата му включва повече от 12 години в bTV, но също и други печатни и електронни медии като в. „Монитор“ и TV7, където ръководеше новините.

„Той е сред професионалистите с доказан опит в нюзрума на bTV и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че заедно ще продължим да произвеждаме качествени новини и журналистика на най-високо ниво“, е цитиран да казва в официалното съобщение главният изпълнителен директор на bTV Ралф Бартолайт.


Новинарският и дигитален директор Мартин Швехлак напуска bTV

Новинарският и дигитален директор Мартин Швехлак напуска bTV

Връща се в Чехия, но не в медиите на същия собственик

От bTV отбелязват, че той „продължава да изпълнява функцията на директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ – роля, в която в спешен порядък се наложи да влезе след изненадващото влизане на Антон Хекимян в политиката като кандидат-кмет на София, издигнат от ГЕРБ-СДС.

Article source: https://money.bg/management/asen-ivanov-e-noviyat-glaven-redaktor-na-btv-novinite.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment