// you’re reading...

Проба

Прогнозите за състоянието на китайската икономика се влошават

Нарастващият публичен дълг на Китай и тревожното състояние на икономиката му доведоха до преразглеждане на очакванията за китайските държавни облигации. Рейтинговата агенция Moody’s потвърди рейтинга А1 на Китай, но понижи перспективата му от стабилна на негативна.

Това решение означава, че анализаторите виждат по-вероятен сценарий местните и регионалните власти и държавните предприятия да се сблъскат с проблеми, които ще ги принудят да се обърнат към правителството за помощ. Moody’s също посочва повишени рискове за средносрочните темпове на растеж.


Икономиката на Китай върви към дефлация

Икономика №2 върви към дефлация

Има няколко основни предизвикателства, които висят пред страната

Анализаторите на агенцията очакват растежът на БВП на Китай да бъде 4 процента през 2024 и 2025 г. и средно 3,8 процента между 2026 и 2030 г. В доклада се отбелязва, че Пекин има ресурсите да преодолее трудната ситуация, но е много трудно да се поддържа стабилността на финансовия пазар, като същевременно се избягва нечестно поведение и се ограничават бюджетните разходи.

Министерството на финансите на Китай изрази разочарование във връзка с решението на Moody’s, като посочи, че икономиката на страната ще запази „положителна тенденция“. Китайските служители наричат ​​страховете на анализаторите ненужни, а спадът на пазара на недвижими имоти е контролиран, пише lenta.ru.

От края на лятото чуждестранните медии съобщават за затягане на информационната политика в Китай. Говорим за забрана на анализатори и служители на финансови организации да говорят за проблеми в икономиката и да правят коментари с негативна нагласа.


Защо икономиката на Китай няма скоро да изпревари американската

Защо икономиката на Китай няма скоро да изпревари американската

Случващото трябва да притеснява целия свят

По-специално, в края на ноември стана известно, че такава вътрешна директива е издадена от една от най-големите инвестиционни банки в Китай, China International Capital Corporation.

Забранени са теми като дефлация, безработица, изтичане на капитали и падащи цени на продуктите на производителите. Предвид липсата на информация за ситуацията в икономиката, инвеститорите изтеглят средства от страната. Нетните продажби на китайски акции от чужденци продължиха четири поредни месеца, поставяйки рекорд за най-дълга продължителност.


Как проблемите на Китай ще се отразят на останалите икономики по света

Как проблемите на Китай ще се отразят на останалите икономики по света

Втората по големина икономика в света изглежда поразително слаба

Article source: https://money.bg/economics/prognozite-za-sastoyanieto-na-kitayskata-ikonomika-se-vloshavat.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment