// you’re reading...

Проба

САЩ увеличиха до нови рекорди вноса на изкуствени торови от Русия

САЩ са увеличили покупките на руски изкуствени торове за периода януари-юли 2023 г. до рекордните 944 милиона долара, според анализ на РИА Новости по данни на американската статистическа служба.

Предишният „връх“ беше регистриран миналата година, когато за първите седем месеца стойността на покупките достигна 900 милиона долара. Тази година обемът на вноса в САЩ на руски минерални торове във финансово изражение се е увеличил с 5% на 7-те месеца.

В същото време обаче, само за юли покупките от САЩ на руски минерални торове са паднали доста – с над 60% спрямо юни и с почти 40% на годишна база – до 54,4 млн. долара, което е минимумът за последните две години.

Русия за първите 7 месеца на годината е вторият най-голям доставчик на изкуствени торове за САЩ. На първо място с голяма преднина е Канада, която е доставила на САЩ торове за 2,8 милиарда долара за седемте месеца. В челната петица влизат още Саудитска Арабия (484,4 млн. долара), Израел (216 млн. долара) и Катар (214,2 млн. долара).

Отбелязва се, че за 7-те месеца на годишна база, САЩ са намалили общия внос на изкуствени торове с 22%, до 6 милиарда долара. За същия период, износът на САЩ на минерални торове за други държави е паднал с 36% на годишна база, до 3,4 млрд. долара.


Цените на изкуствените торове в света неочаквано падат

Цените на изкуствените торове в света неочаквано падат

Какви са причините

Article source: https://money.bg/economics/sasht-uvelichiha-do-novi-rekordi-vnosa-na-izkustveni-torovi-ot-rusiya.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment