// you’re reading...

Проба

Ердоган предложи на Мъск да построи завод на Tesla в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган се срещна вчера в Ню Йорк с бизнесмена и собственик на компанията Tesla Илон Мъск, съобщават от администрация на турския президент, пише „Ведомости“.

По време на срещата Ердоган е разказал на Мъск за постиженията на Турция в областта на технологиите и го е призовал да построи седмият завод на Tesla именно в Турция.

Освен това, турският президент е откроил възможностите на Турция за сътрудничество със SpaceX в рамките на реализацията на космически програми.

В тази връзка Ердоган е поканил Мъск на посети фестивала на авиацията, Космоса и технологиите Teknofest, който ще се проведе в град Измир.


Starlink на Мъск заработи 1,4 милиарда долара - и това е разочароващо

Starlink на Мъск „заработи“ 1,4 милиарда долара – и това е разочароващо

Очакванията на милиардера преди няколко години бяха за 9 пъти по-висок годишен приход

Понастоящем Tesla произвежда своите еректромобили в шест завода, 4 които се намират в САЩ, и по един – в Германия и Китай. Първият завод на Tesla е открит през 2010 г. в щата Калифорния. През миналата година Tesla откри два нови завода – в Тексас и в Бранденбург (Германия).

През август Tesla изрази интерес и към изграждането на завод в Индия, който да произвежда евтини електрически автомобил, напомня Ройтерс. А през май Мъск каза, че Tesla вероятно ще избере локация за нов завод до края на тази година.

Общият броя на работниците и служителите на компанията Tesla сега надминава 70 000 човека.


Как Илон Мъск загуби $20 милиона от парите си, заради... Tesla

Как Илон Мъск загуби $20 милиона от парите си, заради… Tesla

Кои са другите губещи?

Article source: https://money.bg/investments/erdogan-predlozhi-na-mask-da-postroi-zavod-na-tesla-v-turtsiya.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment