// you’re reading...

Проба

Рекордни печалби от $3 милиарда и скок на броя на пътниците със 123% отчита Emirates

Националният авиопревозвач на Обединените арабски емирства Emirates Group отчете рекордна печалба и приходи финансовата годината, приключваща през април 2023 г. Изглежда, че след като голямата част от предизвиканите от пандемията ограничения за пътуване бяха премахнати, добрите времена за самолетните компании се завърнаха.

Годишната печалба възлиза на рекордните досега 3 милиарда долара, докато приходите на Emirates са се увеличили с 81%, според прессъобщение на компанията, цитирано от CNBC. Броят на пътниците е достигнал до 43,6 милиона за годината, което е 123% увеличение в сравнение с предходната година – още едно доказателство за възстановяване на пътуванията. Авиоиндустрията беше една от доста засегнатите по време на пандемията, особено в началото на 2020-а, както и растящите цени на горивата след началото на войната Украйна.

За сравнение преди година Emirates отчете загуба от 1,1 милиарда долара- през май 2022 г., след загуба от 5,5 милиарда долара през май 2021 г.


Нискотарифната Ryanair поръчва около 300 от самолета Boeing 737 Max 10

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа поръчва 300 самолета Boeing 737 Max 10

Ryanair непрекъснато купува по-големи самолети, за да увеличи капацитета за превоз на пътници

През финансовата 2022 година Emirates инвестира 7,2 милиарда дирхама в нови самолети, оборудване, компании и технологии и се ангажира с покупката на пет нови самолета Boeing 777.

Освен това компанията се е заела с интересно предизвикателство: да отвори най-голямата вертикална ферма в света в Дубай. Иска и да построи нов център за обучение на пилоти.

И други авиокомпании също се радват на ръст на броя на пътниците след пандемията. Това са easyJet, която повиши очакванията си за печалба, както и Alaska Airlines и Southwest Airlines, които пък отчетоха силно търсене.

Article source: https://money.bg/companies/emirates.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment