// you’re reading...

Проба

Милиардерът Стивън Декоф купи частните "острови на разврата" на Джефри Епстийн за $60 милиона

Инвестиционната компания на милиардера Стивън Декоф е закупила двата частни острова на американските Вирджински острови, които бяха собственост осъдения за сексуални посегателства Джефри Епстийн, съобщава CNBC. Красивите парчета земя са продадени за $60 милиона.

Декоф е основател на компанията за частни капиталови инвестиции Black Diamond Capital Management

Според съдебни документи единият от островите е бил използван от Епстийн за сексуално насилие над млади жени в продължение на години.

„Милиардерът планира да изгради модерен петзвезден луксозен курорт от световна класа, който ще спомогне за засилване на туризма, създаване на работни места и стимулиране на икономическото развитие в региона“, се казва в прессъобщение за продажбата.


Българският магнат Георги Тучев си купи луксозен имот на Джефри Епстийн в Париж за €10 милиона

Български магнат си купи луксозен имот на Джефри Епстийн в Париж за €10 милиона

Апартаментът се намира на известната Avenue Foch с изглед към Триумфалната арка

Значителна част от приходите от продажбата се изплащат на правителството на американските Вирджински острови по силата на предварително обявено споразумение за уреждане на спора между правителството и имуществото на Джефри Епстийн.

През ноември миналата година наследниците на Епстийн и свързаните с него лица се съгласиха да платят на правителството на Вирджинските острови над $105 милиона.

Article source: https://money.bg/wealth/miliarderat-stivan-dekof-kupi-chastnite-ostrovi-na-razvrata-na-dzhefri-epstiyn-za-usd60-miliona.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment