// you’re reading...

Проба

Концернът Robert Bosch се преструктурира, отделя бизнеса си в сферата на автомобилите

Германският индустриален концерн Robert Bosch GmbH възнамерява да отдели бизнеса си в областта на автомобилите в отделно подразделение, наречено Bosch Mobility. Това се казва в съобщение на компанията, пише Интерфакс. Поделението ще има свой собствен ръководен екип, оглавяван от Маркус Хайн.

От Bosch прогнозират, че средногодишните темпове на растеж на приходите на автомобилното подразделението ще са 6% до 2029 г., когато годишната стойност на показателя ще надхвърли 80 милиарда евро. За 2022 г. този бизнес отчете приходи от 52,6 милиарда евро.


Българските Efemarai и QuarkXR ще развиват бизнеса на Bosch

Две български ИТ компании ще развиват бизнеса на Bosch

Германският концерн инвестира €10 милиарда в цифровизация

Освен това, се очаква бизнесът на Robert Bosch в областта на индустриалните технологии до 2028 г. да достигне 10 млрд. евро годишни приходи. А годишните приходи на поделението за потребителски стоки се очаква да се удвоят до 2030 г., до около 12 млрд. евро.

От Robert Bosch съобщават още, че приходите на концерна като цяло за първото тримесечие на 2023 г. са нараснали с 3,5% на годишна база. За цялата 2023 г., прогнозата е за годишен ръст на приходите в рамките на 6-9%.


 Bosch гледа към бъдещето, инвестира 10 милиарда евро в цифровизация

Bosch гледа към бъдещето, инвестира 10 милиарда евро в цифровизация

Германският концерн ще си сътрудничи с американския IBM

Article source: https://money.bg/business/kontsernat-robert-bosch-se-prestrukturira-otdelya-biznesa-si-v-sferata-na-avtomobilite.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment