// you’re reading...

Проба

Мултибанкингът на „Инвестбанк“ АД спечели награда за иновация в конкурса Digitalk&A1 Awards

„Инвестбанк“ АД спечели награда за иновативен проект във второто издание на DigitalkA1 Awards. При засилена конкуренция финансовата институция взе приз в категорията „ИТ решение, внедрено в предприятие“ за услугата „Мултибанкинг“.

Организатори на конкурса са технологичната медия Digitalk, част от групата на „Икономедиа“, и „A1 България“, а целта на инициативата е да очертае тенденциите, които движеха корпоративните проекти през 2022 г., и да покаже предпочитаните ИТ решения и платформи. Събитието събра на едно място най-напредналите в технологично отношение организации.

Желание за участие в тазгодишното издание са заявили над 60 компании, като 51 проекта бяха допуснати до състезанието, а награда получиха 4 компании.

„От името на „Инвестбанк“ АД благодаря за високата оценка и получената награда. Искам да пожелая на всички да създаваме и да внедряваме иновации, за да можем да направим животът ни по-добър“, каза по време на церемонията Маргарита Стоянова, директор на Дирекция „Дигитални услуги и Център за обслужване на клиенти“ в „Инвестбанк“ АД.

Снимка 612566

Маргарита Стоянова – Директор дирекция „Дигитални услуги и център за обслужване на клиенти“

„Ювал Харари казва: който владее данните, владее бъдещето. Инвестирахме в този проект, за да предоставим на нашите клиенти услуга от ново поколение. Дигиталната трансформация е не само необходимост, а и възможност за промяна. Бъдещето в нашия сектор са така наречените embedded finance или вградените финансови услуги“, обясни Маргарита Стоянова. Тя добави, че този тип услуги променят и бъдещето на партньорствата между финтех компаниите и банките, защото технологичните компании са бързи и гъвкави, банките пък от своя страна са стабилни и се ползват с доверие, а Отвореното банкиране е фундаменталната връзка за това“, обясни още Стоянова в представянето на проекта пред аудиторията на DigitalkA1 Awards.

Услугата „Мултибанкинг“ дава възможност на клиентите на „Инвестбанк“ АД да управляват банковите си сметки от различни финансови институции, използвайки дигиталните платформи на банката. Комуникацията с различните финансови организации се осъществява в защитена среда през унифицирана връзка, разработена и поддържана от IRIS Solutions.

Разработката в интернет банкирането, включваща осигуряване на определени менюта, e извършена от „БС Технолоджис“. Проектът е базиран на принципите на отвореното банкиране и е реализиран в контекста на Втората платежна директива – PSD2. Основната му цел е постигане високи стандарти на финансово обслужване и клиентска удовлетвореност чрез предлагането на иновативни дигитални решения и услуги. Освен със сметките си в други български финансови институции, клиентите могат да оперират със средствата си от румънски и гръцки банки, както и с наличностите си в Revolut и iCard. Мултибанкингът е част от стратегията за иновации и технологично развитие на „Инвестбанк“ АД и е естествено продължение на дигиталната трансформация на финансовата институция.

Повече информация за услугата може да научите от тематичния уебинар на тема „Отвореното банкиране и дигиталната трансформация на парите“.

Article source: https://money.bg/companies/multibankingat-na-investbank-ad-specheli-nagrada-za-inovatsiya-v-konkursa-digitalk-a1-awards.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment