// you’re reading...

Проба

Още един инталиански град предлага къщи по 1 евро

Ако притежаването на имот е непосилно за много хора по света, то за един малък италиански град не може. Там имотите са по джоба на всеки, защото може да си купите къща за 1 евро.

В град Сант’Елѝя а Пианѝзи, в южния италиански регион Молизе, ще намерите осем къщи за продажба само за 1 евро. Разбира се не може да очаква Много от имот с такава цена, но това, което е сигурно е красивата гледка. 

Къщите изискват много ремонти. Освен това има една малка уловка: депозитът.


В италиански град се продават имоти за 1 евро

В италиански град се продават имоти за 1 евро

Местната власт иска да реши проблема с обезлюдяването на региона

Купувачите ще трябва да внесат депозит от 5000 евро, преди да закупят имота и да направят каквито и да било промени в него, пише британското издание Metro.

Според кмета на града купувачът ще трябва да представи план за ремонт на имота на местните власти в рамките на шест месеца след закупуването на къщата.

С тази оферта градът се надява да стимулира икономиката на селските райони. Малките италиански градове обезлюдявани за сметка на метрополните градове с повече възможности.

Бъдещите собственици не могат да видят обявените жилища, докато не заявят интереса си към къщите.

The Independent изчислява, че ремонтите на тези имоти струват средно между 20 000 и 50 000 евро, така че няма да ви излезе съвсем евтино, но от друга страна е доста по-изгодно от ново жилище, особено ако искате да живеете на спокойно място.

По правило ремонтите трябва да бъдат завършени в рамките на следващите три години. Що се отнася до избора на купувач, градът ще предпочете онези, хора, които искат да наемат местни работници и да използват местни материали.

Article source: https://money.bg/property/oshte-edin-intalianski-grad-predlaga-kashti-po-1-evro.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment