// you’re reading...

Проба

Първият екологичен теснолинеен локомотив влиза в движение у нас

Първият изцяло обновен и модернизиран локомотив по теснолинейката получи сертификат за допустимост до жп мрежата в България. Сертификатът е издаден от железопътния регулаторен орган Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“, а локомотивът вече е напълно годен за експлоатация по теснолинейния маршрут Септември – Добринище, съобщиха от БДЖ.

Дизелов локомотив „77.002″ е с изцяло сменен нов екологичен дизелов двигател, новоизграден дигитализиран пулт за управление и изградена климатична система в кабината за управление. Модернизираният локомотив освен екологичен е и по-икономичен, с което допълнително ще се пести гориво по време на неговата експлоатация.

След извършване на необходимите тестове и проби на локомотива, той съвсем скоро се очаква той да бъде пуснат регулярно в движение за обслужване на влаковете по направлението между Септември и Добринище.

Съгласно подписания договор за модернизация на теснолинейни локомотиви в завода „Експрес Сервиз“ ООД, в момента се извършва модернизацията и на още един локомотив за теснолинейката.


Зам.-министър: Състоянието на БДЖ е притеснително, влаковете не спазват графика

Зам.-министър: Състоянието на БДЖ е притеснително, влаковете не спазват графика

Наблюдава се и неспазване на сключените договори за доставка на товари

Article source: https://money.bg/business/parviyat-ekologichen-tesnolineen-lokomotiv-vliza-v-dvizhenie-u-nas.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment