// you’re reading...

Проба

200 компании от 12 държави на Пловдивския панаир


Близо 200 фирми и компании от 12 държави ще демонстрират конкурентните си предимства и иновации по време на 76-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. Това съобщи на пресконференция Иван Соколов, главен директор на Международен панаир – Пловдив. Участниците са от България, Румъния, Полша, Турция, Република Северна Македония, Индия, Обединени Арабски Емирства – Дубай, Русия, Словакия, Чехия, Тайван и Азербайджан. Малко над 60 процента са чужди компании – директни производители, търговци и представители. 

Форумът комбинира специализирани експозиции, посветени на дигиталните технологии, модерното строителство, зелената икономика, екопроизводството, машиностроенето, химическата промишленост, космическите технологии и авиоиндустрията. Един от най-важните акценти са системите за намаляване на енергийните разходи. Различни видове смарт къщи, фотоволтаични модули и елементи, изолации и други приспособления дават решение на този проблем. 

Друг акцент във форума е електромобилната индустрия. Под надслов „Предизвикай бъдещето!“ ще бъдат представени концепциите за нова мобилност и достиженията на производителите на автомобили – електрически и хибридни, тягови батерии, споделено пътуване, зарядна инфраструктура и други компоненти. 

Сериозно е участието на 25 индийски компании, които представят технологии и съоръжения в стоманодобивната промишленост, минната и сондажна индустрия. Чешките, словашките и полските компании се включват чрез националните си търговски представителства и асоциации. По време на изложението ще се състои премиера на полски електрически специализирани автомобили – линейка и пожарна.

Експозицията на Тайван илюстрира производство на полупроводници, микрочипове ИТ компоненти, интелигентни системи за решения. Румънските фирми ще представят последните новости в съоръженията и системите за мониторинг на вредните емисии във въздуха. Дубай представя иновациите в каростроенето чрез собствени модели мотокари. Компаниите от Турци презентират енергоспестяващи технологии, системи и продукти за дома и производството. Новостите в медицинската роботика ще бъдат представени, но само интерактивно, на щанда на Русия.

Акценти в деловата програма са среща между индийската и българска бизнес делегация, чешко-български бизнес форум, церемония по връчване на златните медали на Международния технически панаир и семинар на тема „Приложение на дроновете в индустрията“. 

Общо 24 нови изделия се състезават за златните медали в конкурса за иновативни продукти с високо качество. Жури, съставено от специалисти в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, ще определи лауреатите.

Посетителите ще получат анкетна карта, която им дава право на награда, осигурена от Международен панаир – Пловдив – електрическа тротинетка. 

76-ото издание на Международния технически панаир ще се проведе до 24 септември.


Article source: http://www.economynews.bg/200-компании-от-12-държави-на-пловдивския-панаир-news105391.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment