// you’re reading...

Проба

Испания намалява ДДС на природния газ


Испания временно ще намали данъка върху добавената стойност (ДДС) за доставката на природен газ от 21 на 5 процента, за да помогне на потребителите на фона на нарастващите цени на енергията през предстоящата зима, след като Русия отряза газовите доставки за Европа, предаде Асошиейтед прес. 

Намаляването на данъка ще бъде в сила до 31 декември тази година, но може да бъде удължено при необходимост, заяви испанският министър на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера, която отговаря за енергийната политика на правителството. Данъчното облекчение ще бъде приложено и при продажбата на дърва за огрев и на пелети от биомаса.

Това е поредната мярка, която кабинетът в Мадрид предприема в опит да облекчи потребителите, изправени пред повишаващи се енергийни цени поради ограничените доставки. Подобни облекчения въвеждат правителства в цяла Европа, отбелязва АП. 

В Испания природният газ се ползва за отопление и охлаждане на жилища, офиси и търговски обекти, за производството на електричество, както и в други сектори на промишлеността. /БТА


Article source: http://www.economynews.bg/испания-намалява-ддс-на-природния-газ-news105410.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment