// you’re reading...

Проба

Официално 4,3% са безработни


Равнището на официалната безработица в България през август е 4,3%. Това е най-нискaта стойност на показателя за този месец от годината от съществуването на административната статистика, обявиха от Агенцията по заетостта.

Спрямо месец август миналата година безработицата намалява с 0,6%, но спрямо предходния месец юли има минимално увеличение от 0,1%. Броят на регистрираните безработни през август е общо 139 782.

През месеца са регистрирани нови 19 хиляди безработни, като на месечна и на годишна база те намаляват. Други 940 души от групите на търсещите работа заети, учащи и пенсионери също са се регистрирали в бюрата по труда през месеца.

Започналите работа безработни през август са над 10 хил. През летния месец най-голям е делът на започналите работа в сектора на преработваща промишленост – 20,6%, следват тези в търговията – 13,7%, хотелиерството и ресторантьорството – 12,1%, държавното управление – 7,6%.

Близо 1800 безработни са били назначени на субсидирани работни места през месеца – по програми и мерки за заетост и по схеми на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

 


Article source: http://www.economynews.bg/официално-43-са-безработни-news105344.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment