// you’re reading...

Проба

Bugatti Mistral струва $5 милиона и официално е най-бързият автомобил в света

Автомобилната компания Bugatti представи най-новия си хиперавтомобил – роудстъра Mistral. Колата е базирана на Chiron и ще бъде последният шосеен модел на марката с мощния двигател, който е отличителна черта на гамата от представянето на Veyron през 2005 година, пише The Drive.

Превръщането на настоящото поколение хиперавтомобил на френската компания в роудстър не е било лесна задача, коментират автомобилни експерти. Полученият автомобил обаче е с по-заоблен силует от предшествениците си, което би трябвало да повиши ефективността му.

Дизайнът на новия модел, който е кръстен на мощния вятър, който духа в долината на река Рона във Франция, е силно вдъхновен от един от най-великите роудстъри на Bugatti – Type 57 Roadster Grand Raid от 1934 година.

Поръчковите, вертикално разположени фарове са изцяло нови, а Х-образният мотив на задните светлини е по-усъвършенствана версия на този, който се вижда при Bolide, предназначен само за писта.

Mistral дебютира в топло черно с нюанси на трюфелно кафяво и фини жълти акценти, но както и при другите Bugatti, купувачите ще могат да избират от почти неограничена палитра от цветове.

Bugatti обяви близкия край на хиперколата Chiron

Остават да се сглобят по-малко от 40 екземпляра от един от най-бързите и скъпи автомобили в света

Задвижването на хиперавтомобила се осъществява от окончателната версия на фирмения двигател W16. Това е същият 8,0-литров двигател, който се намира в Chiron Super Sport 300+ и който може да изпомпва невероятните 1577 к. с.

Цената на тази кола е доста висока – около $5 милиона. Една от причините за това е от нея ще бъдат произведени само 99 екземпляра, като според компанията всички те вече са резервирани. Не на последно място, към момента това е най-бързият автомобил в света.

Article source: https://money.bg/auto/bugatti-mistral-struva-usd5-miliona-i-ofitsialno-e-nay-barziyat-avtomobil-v-sveta.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment