// you’re reading...

Проба

Starbucks ще си има "близнак" в Москва: почти идентична верига кафенета заменя гигантът в страната

След като Starbucks затвори обектите си в Москва в края на февруари, сега на негово място се отваря подобно кафене, съобщава Euronews. Името му ще е Stars Coffee, а логото ще е подобно на това на Starbucks.

От приложението на компанията, работещо от ден преди официалното откриване на кафенето в петък, става ясно и че менюто ще познато на всеки клиент на Starbucks.

Американската верига беше от първите от вълната чуждестранни компании, които се оттеглиха от Русия или спряха дейността си в отговор на военната операция в Украйна. Други са McDonald’s, IKEA и модният гигант HM.


Starbucks напуска Русия след 15 години в страната

Starbucks напуска Русия след 15 години в страната

Това е поредната западна компания, която прекратява бизнеса си в Руската федерация

Смята се, че напускането на тези компании е било психологически удар за руснаците, които са свикнали с удобствата на потребителската култура в западен стил. Но руските предприемачи прегърнаха възможността, която им се отвори.

Бившите ресторанти на McDonald’s отварят отново и привличат значителни тълпи под името „Вкусно и Точка“, или „Вкусно е, точка“. Менюто, разбира се, е много сходно с това на американската верига за бързо хранене.

Популярният рап изпълнител Юнус Юсупов и ресторантьорът Антон Пински си партнират, за да закупят активите на Starbucks. На пресконференция този четвъртък те обещаха да отворят отново всички бивши Starbucks под ново име и дори да разширят бизнеса си.

Американската компания има 130 кафенета от влизането си в страната през 2007 година до началото на 2022-а.


Веригата кафенета Starbucks напуска и Великобритания?

Веригата кафенета Starbucks напуска и Великобритания?

В ход е продажбата на дял от франчайза на Starbucks в Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия

Article source: https://money.bg/panorama/starbucks-shte-si-ima-bliznak-v-moskva-pochti-identichna-veriga-kafeneta-zamenya-gigantat-v-stranata.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment