// you’re reading...

Проба

Alibaba уволни още над 9000 служители през второто тримесечие

Китайският интернет гигант Alibaba Group Holding Ltd уволни още 9241 служители през периода април – юни, съобщава Bloomberg, позовавайки се на документи на компанията.

Компанията съкрати персонала си с 4375 души през първото тримесечие на тази година. В края на последното тримесечие Alibaba имаше малко над 245 000 служители.


 Alibaba ще строи най-високия небостъргач в Сингапур

Alibaba ще строи най-високия небостъргач в Сингапур

Новата сграда ще има обща разгъната площ от 148 450 квадратни метра, като търговските площи ще заемат 87 966 квадратни метра

Alibaba, някога най-голямата компания в Китай по капитализация и втори по мащаб онлайн търговец в света, загуби повече от една трета от пазарната си стойност през последните 12 месеца на фона на затягането на държавните регулации в китайския ИТ сектор.

Освен това фирмата беше изправена пред заплахата от делистване от борсите в САЩ поради факта, че китайските власти забраняват на компаниите да предоставят одитни данни на американските регулатори.


Alibaba отчита най-бавния ръст на приходите си, откакто съществува

Alibaba отчита най-бавния ръст на приходите си, откакто съществува

На фона на огнища на Covid-19 в Китай и локдауните в страната

Във вторник стана известно, че Alibaba е получила одобрение от Хонконгската фондова борса за първоначалното листване на акции. Компанията очаква преходът от вторично към първично листване да стане преди края на тази година. Този ход ще даде на компанията правото да бъде включена в програмата за сътрудничество на хонконгската борса с борсите в континентален Китай, което ще увеличи достъпа на китайските инвеститори до акциите на Alibaba.

Котировките на акциите на Alibaba се покачиха с 0,9% по време на търговията в Хонконг във вторник. Акциите на компанията в Ню Йорк поскъпнаха с 0,3% при допълнителната търговия в понеделник.

Article source: https://money.bg/management/alibaba-uvolni-oshte-nad-9000-sluzhiteli-prez-vtoroto-trimesechie.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment