// you’re reading...

Проба

6 пистолета, които могат да се нарекат най-добрите в света

Пистолетът далеч не e първото огнестрелно оръжие, изобретено от човека. Появата му до голяма степен се дължи на началото на военната революция и необходимостта от въвеждане на огнестрелно оръжие в кавалерията.

Въпреки това, веднага щом „късоцевният убиец“ се появи на бойното поле, той веднага започна да заема своята специфична и безконкурентна ниша. И досега пистолетът е изключително важно, макар и в повечето случаи като помощно оръжие във въоръжените сили. А да не говорим, че пистолетът е основно огнестрелно оръжие на полицейските структури и други подобни служби.

Винаги е трудно да се откроят най-добрите образци пистолети, но ето няколко от тези, които смело биха могли да се борят за тази титла.

Снимка 583053

Източник: Wikipedia

Автоматичен пистолет Стечкин

Без преувеличение ще се каже, че това е истински пистолет – феномен. Нека солидната възраст на руския APS не ви подвежда. Въпреки факта, че това оръжие е създадено през 1951 г. и никога не е било масово произвеждано, APS все още е популярен сред бойците на различни специални части и до днес. На първо място, това се дължи на малкия откат и оскъдното подхвърляне на цевта, които компенсират всички други известни недостатъци на дизайна на Стечкин. Важно е също така, че по-късно, на базата на пистолета от 1951 г., са създадени още по-успешните модификации „Дарт“, „Бердиш“ и „Пернах“.

Снимка 583054

Източник: Wikipedia

Colt 1911A1

Ако трябва да изберете най-добрия американски пистолет, тогава не можете просто да подминете легендарния Colt 1911A1. И втова няма излишен патос. Помислете само, че този пистолет е на повече от век и все още остава в експлоатация. Да, армията на САЩ официално изостави Colt 1911A1 за повече от десетилетие. Този пистолет обаче е толкова добър, че е разрешен да се използва единично, включително от воини на специалните части и много офицери от армията и флота. Освен това на базата на известния Colt все още се правят множество модификации.

Снимка 583052

Източник: Wikipedia

Desert Eagle

Американо-израелски пистолет наречен „Пустинен орел“, който придоби огромна популярност, въпреки че е ужасно безполезен от гледна точка на военните. Днес това е един от най-далекобойните и мощни пистолети в масово производство. Недостатъците на „Desert Eagle“ обаче също са значителни. Той дори могат да повали слон, но по някаква причина никой от силите за сигурност не иска да се примири с тегло на късоцевно оръжие от почти 2 килограма. Въпреки това PR на оръжията в популярната култура все пак си свърши работата и Desert Eagle е известен буквално в целия свят.

Снимка 583056

Източник: Wikipedia

Smith Wesson MP9

Руснаците не могат да направят надеждна лека кола, всеки път обаче им се получава добър танк. Американците на свой ред не могат да направят икономична кола, но всеки път им се получава добър пистолет. Пистолетите Smith Wesson са рядък пример за това как едно и също оръжие може да завладее гражданския и военния пазар с еднаква ефективност. Ако говорим за нуждите на военните, то днес M P9 може без преувеличение да бъде признат за един от най-добрите пистолети в света.

Снимка 583057

Източник: Wikipedia

Beretta 92

Можем да кажем с пълна увереност, че италианският Beretta 92 е не само един от най-добрите пистолети в Европа, но и в света. Популярността на това оръжие по едно време дойде до голяма степен поради факта, че бе взето на въоръжение в Съединените щати. И досега Beretta е много популярна както на граждански, така и на военни пазари.

Снимка 583058

Източник: Wikipedia

Glock -17

Австрийски пистолет, който наистина няма нужда от представяне. Тези оръжия се използват буквално по целия свят, от двете страни на Атлантическия океан. Моделите Glock се използват със същото постоянство от силовите структури на САЩ, и от силовите структури на Китай, и от сивите структури на Русия. Можем да кажем с увереност, че този пистолет е един от „най-международните“. Така ситуацията се е развила не само поради наистина изключителните качества на Glock-17, но и поради някаква невероятна рекламна кампания по стандартите на оръжейния пазар в края на 20-ти век.

Article source: https://money.bg/charts/6-pistoleta-koito-mogat-da-se-narekat-nay-dobrite-v-sveta.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment