// you’re reading...

Проба

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" вече на печалба


Нискотарифната авиокомпания „Райънеър“ обяви, че е постигнала печалба в размер на 170 милиона евро през тримесечния период от началото на април до края на юни, предаде ДПА. Година по-рано авиопревозвачът отчете загуба в размер на 273 милиона евро.

Ирландската компания е реализирала печалба въпреки ограниченията поради войната в Украйна и проблемите на много летища, породени от липсата на достатъчно персонал, отбелязва агенцията. 

Печалбите на „Райънеър“ обаче все още са „много по-ниски“ в сравнение с времето преди да избухне пандемията от КОВИД-19, се казва в съобшение на авиокомпанията. Тя предупреждава за риска от нова пандемична вълна.

„Не може да игнорираме риска от разпространението на нови варианти на коронавируса през есента на 2022 г.“, заяви главният изпълнителен директор на „Райънеър“ Майкъл О’Лиъри, цитиран от ДПА.

„Нашият опит от разпространението на варианта Омикрон на коронавируса през ноември миналата година и от инвазията в Украйна този февруари ни показва колко „крехък“ е все още авиопазарът“, отбелязва О’Лиъри.

„Райънеър“ предупреждава и, че резкият скок на цените на петрола ще доведе до повишаването на разходите й за гориво на годишна база.


Article source: http://www.economynews.bg/нискотарифната-авиокомпания-райънеър-вече-на-печалба-news104773.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment