// you’re reading...

Проба

Амбани отново е най-богатият азиатец, след като китаецът Шеншен изгуби $22 милиарда за седмица

Индиецът Мукеш Амбани отново е най-богатият човек в Азия. Въпреки сривовете на азиатските пазарите, компанията на Амбани Reliance Industries не бе особено засегната, след като обяви, че ще отдели петролния си бизнес в независимо звено, предава Blommberg.

С нетна стойност на богатството от около 80 милиарда долара, Амбани отново е по-богат от Шонг Шеншен, който стана популярен покрай компанията си за бутилирана вода Nongfu Spring. Богатството на китайския магнат е на стойност 76,6 милиарда долара или с 22 милиарда долара за по-малко за седмица, според Bloomberg Billionaires Index.

През последните години Амбани оглавяваше класацията на най-богатите хора в Азия. В края на декември обаче Шеншен грабна титлата от Амбани и до началото на 2021 г. беше шестият най-богат човек на света, надминавайки и инвеститорът Уорън Бъфет.

Изглежда напоследък Амбани се е насочил към технологиите и електронна търговия. Миналата година той продаде дялове на Reliance Industries на стойност 27 милиарда долара на инвеститори като Google и Facebook, а богатството му набъбна с 18 милиарда долара.

Шеншен и Амбани не са единствените милиардери, които се състезават за титлата на най-богатия. Напоследък изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск и Джеф Безос си разменят короната на най-богатия човек в света. Мъск загуби 15 милиарда долара само за ден, след като туитна, че цените на криптовалутите изглеждат високи – само две седмици след като Tesla заяви, че е инвестирала 1,5 милиарда долара в биткойн.

Article source: https://money.bg/wealth/ambani-otnovo-e-nay-bogatiyat-aziatets-sled-kato-kitaetsat-shenshen-izgubi-usd22-miliarda-za-sedmitsa.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment