// you’re reading...

Проба

И Черна гора с огромен спад на туристи


В разгара на туристическия сезон Черна гора е била посетена от 92 процента по-малко туристи, показват данните на Националната туристическа организация, цитирани от местните медии. През този сезон страната е била посетена от 15 000 туристи, което е с 92 процента по-малко в сравнение със същия период на миналата година, предава БТА. Хотелиерите казват, че са намалили цените почти наполовина, за да останат поне на позитивна нула. Те не очакват по-добра печалба през останалата част от сезона. В най-южния град Улцин собствениците на заведения казват, че нямат и пет процента от миналогодишния оборот. Старият град не е бил толкова празен от десетилетия, казват те.

Преди дни и Кипър съобщи, че туристите са намалели през юни с над 98% в сравнение със същия месец миналата година заради пандемията от коронавирус, съобщи ТАСС, като се позовава на данни на кипърската статистическа служба. Според информацията през този юни туристите в Кипър са били едва 9119, докато през юни 2019 г. в страната са пристигнали 509 662 туристи, т.е. намалението е с 98,2 на сто.

Спадът на туристите от Гърция е със 75,8%, от Австрия – с 91,1%, от Швейцария – с 93%, а от Германия – с 93,1%. От всички останали страни туристите са намалели с 99,3 на сто. За цялата първа половина на настоящата година Кипър е приел 255 675 туристи или с 84,3% по-малко от същия период на 2019 г. Резкият спад на туристическия поток се дължи основно на забраната за международните пътнически полети от и към Кипър от властите в периода от 21 март до 8 юни. И през целия юни обаче не се наблюдава съществено активиране на полетите.


Article source: http://www.economynews.bg/и-черна-гора-с-огромен-спад-на-туристи-news95847.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment