// you’re reading...

Проба

Microsoft е на път да придобие TikTok в САЩ, на фона на заканите на Тръп да забрани приложението

Microsoft е в преговори за потенциално придобиване на операции на приложението TikTok в САЩ. Видео приложението е собственост на технологичната компания ByteDance, със седалище в Пекин.

Microsoft заяви, че планира да приключи дискусиите с компанията-майка на приложението ByteDance, „не по-късно от 15 септември 2020 г.“, пише Business Insider.

Съобщението идва на фона на заявлението на президентът Доналд Тръмп, че администрацията му ще забрани китайското приложение в страната, като се позовава на опасения за сигурността, което предизвиква широко безпокойство и паника сред създателите на популярната платформа за социални медии.

Тръмп заяви, че има „правомощието“ да забрани TikTok „с изпълнителна заповед“. Не е ясно обаче какъв орган трябва да забрани напълно приложението в САЩ.

Междувременно американският президент се съгласи да изчака със забраната върху използването на китайската платформа и дава на Microsoft 45 дни, за да завърши сделката по придобиването му, според информация на Reuters.

Според изявлението главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела той е говорил с Тръмп и ще продължи стремежа си да закупи TikTok в САЩ.

„Microsoft напълно оценява важността на опасенията на президента. Компанията се ангажира да придобие TikTok при условие на пълен преглед на сигурността и осигуряване на подходящи икономически ползи за Съединените щати, включително Министерството на финансите на САЩ“, се казва в съобщението.

Евентуалната сделка би включвала закупуване на услугата TikTok в Съединените щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия и би довело до Microsoft да притежава и оперира TikTok на тези пазари. Компанията компанията може да покани други американски инвеститори за миноритарни дялове.


След сделката в Гърция Microsoft купува още една компания на Балканите

След сделката в Гърция Microsoft купува още една компания на Балканите

Стойността на сделката не се посочва

С нарастващата известност на приложението нарастна и загрижеността за връзките на приложението с Китай и достъпа на чуждестранното правителство до потребителските данни и модерирането на съдържанието.

Ако Microsoft придобие TikTok в САЩ, компанията заяви, че ще „гарантира, че всички частни данни на американските потребители на TikTok се прехвърлят и останат в Съединените щати“.

„Доколкото всякакви такива данни в момента се съхраняват или архивират извън Съединените щати, Microsoft ще гарантира, че тези данни се изтриват от сървъри извън страната, след като бъдат прехвърлени“, се казва в съобщението на компанията.

Компанията все пак подчерта, че дискусиите са „предварителни“ и „не може да има сигурност, че сделката, включваща Microsoft, ще продължи“.

Article source: https://money.bg/deals/microsoft-e-na-pat-da-pridobie-tiktok-v-sasht-na-fona-na-zakanite-na-trap-da-zabrani-prilozhenieto.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

септември 2020
П В С Ч П С Н
« авг    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Валутни курсове

 AUD =  1.10599 лв
 CAD =  1.27093 лв
 GBP =  2.19583 лв
100  JPY =  1.64204 лв
 USD =  1.76137 лв