// you’re reading...

Проба

28-каратов диамант за $2 115 000 стана най-скъпото бижу, продадено на онлайн търг

Аукционната къща Christie’s продаде на търг най-скъпото бижу, продавано някога на онлайн търг. Това е 28,86-каратов диамант за 2,115 000 долара, предаде Business Insider.

Диамантът от рядък тип – Type 11A, е класифициран като D-color, което означава, че е един от най-ясните диаманти в света.

Той е и един от най-редките в света. Според Telegraph диамантът е напълно безцветен, без примеси – под 2% от световните диаманти могат да бъдат класифицирани в Тип 11А.

Рекордната продажба също е добра за бъдещите онлайн търгове на аукционната къща. „Грандиозният 28,86-каратов диамант получи скоростно бързо заслуженото внимание при обявяването си“, заяви в изявление ръководителят на бижутата на Christie’s Рахул Кадакия.

„Камъкът притежава прозрачност и чистота, които могат да бъдат открити само в най-качествените диаманти на света. Продажбата на този изключителен камък би рекорда за бижу, продадено на онлайн търг. Това от друга страна показва по-голямо доверие на клиентите в цифровите възможности на Christie и онлайн продажбата на платформа“, споделя още той.

Article source: https://money.bg/travel/28-karatov-diamant-za-usd2-115-000-stana-nay-skapoto-bizhu-prodadeno-na-onlayn-targ.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment