// you’re reading...

Проба

Google ще осигури по $1000 за офис мебели на служителите, които работят от дома си

Служителите на Google, които не искат да се върнат в офиса това лято, ще имат възможност да оборудват свой домашен офис за сметка на компанията. Гигантът заяви, че всеки служител има право да се възползва от 1000 долара за бюра и ергономични столове, пише New York Post.

Компанията заяви, че ще започне да връща постепенно служителите в офиса от 6 юли и ще увеличава капацитета от края на лятото и началото на есента. Google очаква 10% от служителите да се върнат в офиса след 4 юли и цели 30% от работната сила да се върне в по работните си места до септември.

Главният изпълнителен директор Сундар Пичай заяви, в интервю от миналата седмица, че не очаква Google да спре да използва всичките си офиси, които са станали известни с бонусите, които предоставят на служителите, като безплатно химическо чистене, хранене и тренировки.

„Във всички сценарии очаквам да се нуждаем от физически пространства, за да съберем хората „, каза Пичай. „Така че дори и да има някакви промени, не мисля, че съществуващият ни физически отпечатък ще бъде проблем“, заяви още той.


Служителите на Facebook и Google ще работят от вкъщи до края на годината

Служителите на Facebook и Google ще работят от вкъщи до края на годината

В офисите се връщат само служителите, чиято дейност изисква това

Съобщението на Google идва дни, след като изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че половината служители на гиганта в социалните мрежи могат да работят дистанционно в рамките на следващите пет до 10 години и че Facebook ще предприеме стъпки за това да въведе политика, която да позволява на определени служители да работят от дома си на пълен работен ден.

Article source: https://money.bg/companies/google-shte-osiguri-po-usd1000-za-ofis-mebeli-na-sluzhitelite-koito-rabotyat-ot-doma-si.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment