// you’re reading...

Проба

Бизнесът в Германия свива инвестициите за трето поредно тримесечие

За трето поредно тримесечие компаниите в Германия свиват инвестициите си. Това показват данните към края на 2019 година на фона на затруднената ситуация, в която се намира най-голямата европейска икономика.

През първото тримесечие на 2020 година надали това ще се промени, като се имат предвит проблемите с доставките в резултат на коронавируса. Нещо повече, епидемията вече е по-близо до Германия, след като в Милано епидемията все шест жертви.

Бизнес инвестициите на германските фирми отчитат спад, като тези в нови машини достигат 3-годишно дъно. Износът също се свива, а вътрешното потребление е в стагнация. Като резултат от това германската икономика отчита най-слабото си годишно представяне от 2013 година насам, пише Bloomberg.


Търговският стокообмен с Германия достигна рекордните €8,5 млрд.

Търговският стокообмен с Германия достигна рекордните €8,5 млрд.

Износът на България расте със 7%

Междувременно доверието на бизнеса изненадващо се подобри през февруари, което говори, че германските компании прогнозират да бъдат засегнати краткосрочно от епидемията. Анкетата обаче е проведена преди последните случаи на заразени в Европа.

През миналата седмица от производителя на спортни стоки Puma посочиха, че коронавирусът няма да засегне бизнеса им в дългосрочен план, като прогнозираха 10% ръст на приходите си за цялата година. От техния конкурент Adidas представиха по-песимистични очаквания, като посочиха, че колапсът на китайския бизнес ще се отрази върху дейността им.


Някои от най-големите световни икономики са на ръба на рецесия

Някои от най-големите световни икономики са на ръба на рецесия

Коронавирусът продължава да се разпространява

Article source: https://money.bg/economics/biznesat-v-germaniya-sviva-investitsiite-za-treto-poredno-trimesechie.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment