// you’re reading...

Проба

Коронавирусът отмени най-голямата конференция на мобилната индустрия в света

Мобилната индустрия се отказа от най-голямата си годишна конференция. Mobile World Congress, който се провежда от 33 години и привлича над 100 хил. души от цял свят, се отменя за първи път в историята си. Решението на GSM Association, която обединява над 750 мобилни оператора и 400 компании от екосистемата, включително производители на телефони и разработчици, идва само 12 дни преди провеждането на конгреса в Барселона.

Причината се крие в коронавируса, който вече уби над 1 000 души.

Отказът не е изненада, след като някои от най-големите компании в бранша започнаха да се отказват от участие още в началото на този месец. Ericcson бе първата, като компанията заяви, че не може да осигури здравето на потребителите и своите служители. След това последваха имена като Sony, LG, Nokia Oyj, HMD, Vodafon, Deutsche Telecom, Amazon и много други.

GSMA първоначално се зарече да проведе конгреса и затегна санитарните мерки, като дори пусна съвети, според които здрависването трябва да бъде избягвано.

Тази година MWC щеше да се концентрира върху 5G технологиите.

Засега не е ясно кой ще плати за проваленото събитие – дали GSMA или участниците. Най-големите играчи в бранша плащат десетки милиони долари, за да намерят място на конгреса. Самата Асоциация пък се финансира до голяма степен именно от това събитие, а билетите започват от €799.

Article source: https://money.bg/inovations/koronavirusat-otmeni-nay-golyamata-konferentsiya-na-mobilnata-industriya-v-sveta.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment