// you’re reading...

Проба

Wikipedia отново е достъпен в Турция. След като три години беше блокиран

Онлайн платформата Wikipedia отново е достъпна в Турция. След близо три години, през които достъпът до нея в южната ни съседка беше блокиран.

Турската комисия към правителството, отговорна за интернет технологиите, е махнала забраната върху сайта след постановление на съда в страната от миналия месец, в което се посочва, че рестрикциите върху Wikipedia нарушават свободата на словото, пише Bloomberg.

Постановлението на съда беше публикувано в Official Gazette в сряда. Според медията чрез него е бил отправен призив за връщане на достъпа до уебсайта.

„Достъпът до платформата се връща частично на територията на Турция и някои потребители може да получат по-рано такъв от други“, се казва в съобщение на Wikipedia.

Уебсайтът беше блокиран през април 2017 година, след като от платформата отказаха да премахнат от информация, която обвинява правителството в Анкара, че работи с терористични организации.

В миналото властите в Турция са спирали достъпа и до други популярни интернет страници като Twitter, YouTube и Facebook след същите обвинения.

Article source: https://money.bg/internet-it/wikipedia-otnovo-e-dostapen-v-turtsiya-sled-kato-tri-godini-beshe-blokiran.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment