// you’re reading...

Проба

Boeing може да отчете 46% спад на печалбата си през третото тримесечие

След двете фатални катастрофи и „приземяването“ на модела 737 Max американската Boeing може да отчете 46% спад на печалбата си на годишна база и 22% спад на приходите си за третото тримесечие, прогнозират от Market Watch. Лидерът в авиоиндустрията трябва да представи финансовите си резултати в сряда.

Самолетите 737 Max остават приземени от март месец насам, като се очаква те да получат отново разрешение за експлоатация до края на тази година или дори в началото на следващата.

Boeing все още работи усилено за отстраняване на дефектите, които бяха причина за двете катастрофи от края на миналата и началото на 2019 година.

Междувременно през миналата седмица стана ясно, че американският гигант е започнал проверки на друг модел самолети – 737 NG. Според информацията от общо 810 проверени машини в световен мащаб 38 са се оказали с нередности. За тях ще бъде нужен ремонт или подмяна на части.

Американската авиокомпания Southwest Airlines, както и бразилската Gol Linhas Aereas са спрели от експлоатация поне 13 самолета от този модел.


Откриха проблеми по най-малко 38 самолета Boeing 737 NG

Откриха проблеми по най-малко 38 самолета Boeing 737 NG

В масовата проверка са инспектирани 810 машини

Article source: https://money.bg/companies/boeing-mozhe-da-otchete-46-spad-na-pechalbata-si-prez-tretoto-trimesechie.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment