// you’re reading...

Проба

Huawei показва най-добрия си телефон досега. Но има ли кой да го купи?

Huawei ще покаже на света днес новия си върхов модел, но съдбата на устройството в Европа е неясно и зависи от това дали компанията може да преодолее забраната, наложена от САЩ, и да даде на потребителите всички приложения на Google, които те очакват, пише Reuters.

Устройствата от серията Mate 30 ще бъдат показани днес в Мюнхен. Това първото представяне на изцяло нов модел след санкциите от Вашингтон през май.

Вторият най-голям производител на смартфони в света стана жертва на търговския конфликт между Вашингтон и Пекин, който се превръща в технологична студена война. Huawei очаква само през тази година забраните да ѝ костват $10 милиарда.

Представянето в Европа подчертава важността на региона за компанията. След забраните Huawei загуби 5 процента от пазарния си дял на Стария континент.

Най-голямата въпросителна е дали клиентите, които евентуално закупят новия модел, ще могат да ползват незаменимите за много приложения на Google, като Gmail, YouTube, Maps и много други. Заради забраната, моделите на Huawei ще дойдат без тези приложения, както и без най-важното – магазина Play Store, от който се теглят нови апликации.

Моделът ще ползва Android, след като и Huawei призна, че собствената ѝ операционна система все още не е напълно готова за телефони. Свободната версия на операционната система обаче не поддържа множество функционалности, с които потребителите трудно ще се разделят.

Заради това, според анализатори, потребителите няма да искат да си купят телефоните, въпреки отличните характеристики.


Huawei губи пазарен дял в Централна и Източна Европа

Huawei губи пазарен дял в Централна и Източна Европа

Samsung е големият победител, като вече всеки четвърти смартфон е от южнокорейската компания

Article source: https://money.bg/gadgets/huawei-pokazva-nay-dobriya-si-telefon-dosega-no-ima-li-koy-da-go-kupi.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment