// you’re reading...

Проба

Директорът на "Монделийз" за България и региона поема сдружение "Храни и напитки България"

Ивайло Найденов, генерален мениджър на „Монделийз Интернешънъл“ за България, Румъния и Източна Адриатика, поема председателството на сдружение „Храни и напитки България“.

Сдружение „Храни и напитки България“ е браншово сдружение, чиито членове са едни от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България с общ годишен оборот над 1,5 милиарда лева. Сред тях са Данон Сердика АД, Девин ЕАД, Интерснак България ЕООД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Куадрант Бевъриджис АД, Марс Инкорпорейтед България ЕООД, Монделийз България ЕООД, Нестле България АД, Престиж-96 АД, Якобс Дау Егбертс БГ ЕООД, Униливър България ЕООД, Градус АД и Бисер Олива АД .

„Да председателствам сдружение „Храни и напитки България“ е отговорност. Благодаря за гласуваното доверие на колегите, членове на сдружението. Въпреки силната конкурентна среда в нашата индустрия, чрез сдружението ние вече повече от година работим активно и в пълна прозрачност, не само, за да подобряваме бизнес климата у нас, но и да защитаваме интересите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, поддържайки един градивен и отворен диалог с институциите. Смятам, че това е правилният път, и аз, приемайки тази нова роля, мога само да надграждам“, казва Найденов.

Кариерата си в „Монделийз Интернешънъл“ той стартира през 2004 г. като част от предшественика на Монделийз – „Крафт Фуудс България“. Първоначално е директор „Продажби“, а 4 години по-късно става директор „Маркетинг“.

Той е й първият българин, оглавил българското подразделение на мултинационалния гигант в 25-годишната му история на българския пазар. Като изпълнителен директор на „Монделийз България“ той се съсредоточава върху укрепването на местната организация и стимулирането на развитието на бизнеса. От март 2015 г. е назначен за генерален мениджър за пазарите на Монделийз за България, Румъния и Източно Адриатическо море.


Фабриката в Своге, която произвежда шоколади за 6 континента

Българската фабрика, която произвежда шоколади за 6 континента

Производството в Своге оперира с най-бързата пакетираща линия в света

Article source: https://money.bg/management/direktorat-na-mondeliyz-za-balgariya-i-regiona-poema-sdruzhenie-hrani-i-napitki-balgariya.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment

Image and video hosting by TinyPic

Новини по дати

февруари 2020
П В С Ч П С Н
« яну    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Валутни курсове

 AUD =  1.19528 лв
 CAD =  1.3658 лв
 GBP =  2.34203 лв
100  JPY =  1.61692 лв
 USD =  1.81079 лв