// you’re reading...

Проба

Слабо търсене на Chevrolet Niva


JV GM-AvtoVAZ възобнови производството на автомобили, спряно от 2 до 6 септември. Конвейерът спря работа за една седмица поради по-ниското търсене на Chevrolet Niva. „Работата на конвейера беше възобновена както обикновено“, съобщиха от пресслужбата на компанията пред Интерфакс.
В съвместното предприятие спирането на производството на автомобили беше свързано с „оптимизиране на баланса между търсене и предлагане“ , но предлагането на автомобили продължи както обикновено. Според Асоциацията на европейските предприятия продажбите на Chevrolet Niva за седемте месеца на 2019 г. са намалели с 46% в сравнение със същия период на 2018 г.
Американският завод на General Motors (GM) в Санкт Петербург отвори врати през 2008 г. През март 2015 г. концернът обяви, че напуска Руската федерация като производител, през юни компанията беше мотифицирана. Компанията също спря монтажа в  Калининград и, както и в съоръженията на групата GAZ в Нижни Новгород. През януари 2019 г. стана известно, че заводът в Санкт Петербург ще бъде прехвърлен на Unison Auto Rus LLC.


Article source: http://www.economynews.bg/слабо-търсене-на-chevrolet-niva-news91157.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment