// you’re reading...

Проба

Тайланд налива $10 милиарда в икономиката си

Тайланд планира пакет от стимули на стойност $10 милиарда, който ще окаже подкрепа на земеделците и туризма, заяви министърът на финансите на страната, цитиран от Reuters.

Втората най-голяма икономика в Югоизточна Азия отчете растеж на икономиката от 2,8 процента през първото тримесечие – най-слабият от над четири години насам. Сред причините е забавянето на растежа на износа, ключов за страната.

Правителството се надява да постигне растеж на брутния вътрешен продукт от 3 процента през тази година и 3,5 процента през следващата.

„Пакетът ще ни помогне да се справяме със световното забавяне и ще позволи на тайландската икономика да достигне поставените цели“, казва министър Утама Саванаяна.Той ще бъде представен на заседание на правителството във вторник и ще включва заеми за земеделците и по-малкия бизнес, както и повече пари за гражданите, чиито доходи са ниски.

Първоначално се очакваше, че ще има субсидии и за земеделците, но такива най-вероятно ще липсват.

Кабинетът ще раздаде и общо $323,4 на 10 милиона души. Ще бъдат представени и данъчни облекчения за туризма, както и премахване на визите за туристите от Китай и Индия.


Хонконг налива $2,44 милиарда в икономиката

Хонконг налива $2,44 милиарда в икономиката

В опит да се предпази от рецесия

Article source: https://money.bg/economics/tayland-naliva-usd10-miliarda-v-ikonomikata-si.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment