// you’re reading...

Проба

FT: Сърбия


Сърбия е на първо място в света по отношение на директните чуждестранни инвестиции според авторитетното британско издание „Файненшъл таймс“, пише македонският вестник „Вечер“.

„Решението на “Файненшъл таймс“ да обяви Сърбия за световен първенец в привличането на директни чуждестранни инвестиции за втори път в последните три години е резултат от проведените реформи и потвърждение, че Сърбия днес е съвсем друга страна от онази, при властта на сегашната опозиция до 2012 година“, заяви сръбският премиер Ана Бърнабич пред ТАНЮГ.

Според класацията за 2019 година, публикувана от ФТ, Сърбия е на върха с индекс от 11,92 точки, което е с 1,33 точки повече от миналата година.

През 2018 година Сърбия е привлякла около 107 проекта за СДИ грийнфилд инвестиции през 2018 година, което е с 26 повече от 2017-та, а това е увеличение с близо една трета.

„Сърбия с рейтинг от 11,92 привлича близо 12 пъти чуждестранни директни инвестиции, отколкото може да се очаква от икономика с нейната големина“, се казва в текста.


Article source: http://www.economynews.bg/ft-сърбия---първа-по-пчи-news90760.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment