// you’re reading...

Проба

Amazon иска 26% от най-големия търговец на дребно в Индия

Amazon обмисля да придобие дял от най-големият търговец на дребно в Индия, предава The Economic Times. Американският гигант води преговори за 26 процента от Reliance Retail, контролиран от Микеш Амбани, един от най-богатите хора в Индия, който притежава $47,3 милиарда.

Reliance, която казва, че обслужва 5 милиона клиента всяка седмица, преди това водеше преговори с китайската Alibaba Group, но сделката пропадна заради различия в оценките, казват два източника на изданието от компанията.

Потенциална сделка ще даде на Amazon достъп до огромната мрежа от магазини на Reliance – цели 10 415, както и то телеком платформата Jio.Свързаността с една от най-мощните компании, а и фамилии, в Индия със сигурност ще помогне и на Amazon, когато става въпрос за лобиране.

Reliance пък ще може да се възползва от огромната е-платформа на Amazon.

Анализатори казват, че индийският електронен пазар има огромен потенциал за растеж. Очаква се той да достигне $200 милиарда през 2026 г., повишение от $38,5-те милиарда през 2017 г. И макар Amazon в момента да е лидер там, конкуренцията става все по-ожесточена и до 2023 г. Flipkart, собственост на Walmart, ще я изпревари, гласят прогнози.


Поредицата от рекордни печалби за Amazon приключи

Поредицата от рекордни печалби за Amazon приключи

Гигантът в електронната търговия не успя да отговори на очакванията на анализаторите за печалба за първи път от две години насам

Article source: https://money.bg/deals/amazon-iska-26-ot-nay-golemiya-targovets-na-drebno-v-indiya.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment