// you’re reading...

Проба

Китай: Зарядни станции на паркинги


Четири от водещите строителни компании в Китай стартираха партньорство с Националната електроразпределителна компания (State Grid) за създаването на зарядни станции за автомобили с нови енергии (NEV) за около 8,7 милиона домакинства. Гигантът Evergrande Group и China Grid Corporation формираха съвместна компания за интелигентни енергийни услуги в Шънджън, която ще се занимава с инсталирането на зарядни стълбове за електромобили на всеки жилищен паркинг в града.

Други компании в сектора на имотите, включително Country Garden, Vanke и Sunac, също са се включили в начинанието, разширявайки услугите за зареждане на електромобили до 5468 квартала с около 31 милиона жители.

Собствениците на такива автомобили могат да сканират QR код и да платят, докато зареждащите стълбове автоматично завършват презареждането, когато потреблението на енергия е ниско.

Предишни проекти, свързани с Evergrande, включваха създаването на дъщерно дружество с капитал от 2 млрд. долара и три производствени бази за нови енергии в южния мегаполис Гуанджоу с инвестиция от 160 милиарда юана (около 23,25 милиарда щатски долара).

Китай разполага с най-голямата в света мрежа от съоръжения за зареждане на електромобили, която към края на юли включва около 1 милион станции./радио Китай


Article source: http://www.economynews.bg/китай-зарядни-станции-на-паркинги-news90532.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment