// you’re reading...

Проба

Немските фирми в област Пловдив


Пловдивското представителство на Германо-Българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ отбеляза 10 години от учредяването си. То работи на територията на областите Пловдив, Хасково и Кърджали и за този период негови представители са посетили над 300 фирми, а броят на членовете на камарата се е увеличил два пъти.
За този период, броят на фирмите, немски и с немско участие, с които работи камарата е достигнал 70. От тях 12 с в сферата на хранително-вкусовата промишленост, 11 в машиностроенето, 10 в строителството, а останалите в други отрасли, сред които металургията и текстилната промишленост. Това каза Мариана Чолакова, представител на пловдивското представителство на ГБИТК. По думите й всички тези фирми осигуряват работа на над 10 500 души и са образец на отлични практики. Спомогнахме този регион да влезе трайно във фокуса на германо-българските отношения, мотивирахме много българи да се върнат в България, след като завършат образованието си в Германия, подчерта Чолакова. Целта ни Пловдивски регион да стане най-бързо развиващ се в България, добави тя.
Пловдив отдавна икономически е излязъл от сянката на София благодарение и на ГБИТК, която подпомага развитието на целия регион в икономическо отношение, каза в приветствието си Тим Курт – президент на ГБИТК. По думите му тук германската икономика е добре представена и успешно се развива, а със своите социални проекти немските фирми подпомагат като цяло региона.
Успехите са безспорни и инвестициите за тези 10 години са видни и всеки един ваш лев, инвестиран тук е на правилното място и ще бъде защитен, каза областният управител Здравко Димитров.


Article source: http://www.economynews.bg/немските-фирми-в-област-пловдив-news89791.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment