// you’re reading...

Проба

РЦБ:Изтичат руски частни капитали


Изтичането на капитали от частния сектор на Русия почти се е удвоило през първите пет месеца на текущата година, съобщи Руската централна банка (РЦБ), цитирана от ДПА. Големият размер на изтичането на капитали (или богатството, изнасяно в чужбина) може да сочи влошено здраве на икономиката, отбелязва ДПА.

Изтичането на капитали от руския частен сектор от януари до март 2019 г. е достигнало 35,2 млрд. долара спрямо 18,9 млрд. долара през същия период на миналата година, уточнява РЦБ. Тенденцията първоначално е била резултат от трансакции на банковия и други сектори за придобиване на чуждестранни активи, се посочва в изявлението на институцията.

Икономиката на Русия през последните пет години се бори със санкциите, наложени от Запада след анексията на Крим през 2014 година. Сравнително отслабените цени на основния руски износ, петрола, на фона на изобилното предлагане на световния пазар също нанесоха удар на рублата, която загуби близо половината от стойността си между 2014 г. и 2016 година.

 


Article source: http://www.economynews.bg/рцбизтичат-руски-частни-капитали-news89798.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment