// you’re reading...

Проба

Huawei влезе в КРИБ

Huawei Technologies Bulgaria ЕООД вече е част от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), съобщиха от компанията. Включването на компанията в организацията идва в момент, в който българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията пише правила, които ще определят кои доставчици на 5G оборудване могат да участват в бъдещите търгове за мобилната мрежа от ново поколение.

Китайската компания бе включена от президента на САЩ Доналд Тръмп в ограничителен списък, чрез който се забранява на американските компании да ѝ предоставят компоненти и услуги. Заради това Huawei изгуби достъп до най-популярната версия на Android и услугите на Google, без които продажбата на устройства би била немислима за всички пазари по света, освен китайския. Редица производители на чипове и друг хардуер също съобщиха, че спират да доставят ключови компоненти, без които компанията няма да успее да произвежда своите мобилни телефони, както и мрежовото си оборудване.

Създаването на правилата, по които ще се определя кой доставчик може да участва в изграждането на мрежите в България, идва като изискване на Европейския съюз. Очаква се те да са общи за целия съюз.


Европа не се поддаде на американския натиск срещу Huawei. Но опасността не е отминала

Европа не се поддаде на американския натиск срещу Huawei. Но опасността не е отминала

Вчера Европейската комисия представи своя план за действие. Ето какво следва от него

Article source: https://money.bg/companies/huawei-vleze-v-krib.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment