// you’re reading...

Проба

Опасения за американската икономика свалят долара

Доларът в началото на валутната търговия във вторник поевтинява спрямо японската йена и еврото заради опасенията за влиянието на търговските войни върху американска икономика. Въпреки намаляването на ключовата лихвена ставка, австралийският долар остава стабилен.

Днес сутринта американската валута се търгува по отношение на японската по 107,91 йени за долар в сравнение с 108,07 йени в края на сесията в понеделник.

Еврото се разменя на пазара при курс $1,1254 спрямо $1,1242 при закриването на вчерашната валутна търговия.

Централната банка на Австралия понижи основната лихва за първи път от три години насам. Базовата лихвена ставка бе намалена с четвърт процентен пункт до рекордния минимум от1,25%.

Сега експерти и анализатори очакват да видят дали ще има и решения за смекчаване на паричнокредитната политика от страна Федералния резерв на САЩ.

Анализаторите на най-голямата американска инвестиционна банка JPMorgan Chase понижиха прогнозите си за доходността на държавните облигации заради очакванията, че търговският конфликт между САЩ и Китай, а сега и с Мексико, ще забави икономиката. От банката отбелязват, че рискът за изпадане на американската икономика в рецесия през втората половина на годината се е увеличил до 40 на сто. И това може да принуди Фед отново да намали базовите лихвени нива.

Article source: https://money.bg/finance/opaseniya-za-amerikanskata-ikonomika-svalyat-dolara.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment