// you’re reading...

Проба

Цените на жилищата на най-недостъпния имотен пазар в света достигнаха нов рекорд

В света на най-скъпите жилища само небето е граница. Цените на имотите в Хонконг достигнаха рекорд в историята след рали през последните три месеца, пише Bloomberg.

Индексът Centa-City Leading, който следи цените на жилищата, е на 189,42 за седмицата, приключваща на 26 май – най-високото ниво. От началото на годината цените са се покачили с нови 8,6 процента.

Снимка 426429

Поскъпването се дължи на ограничено предлагане и ниски лихви. Според UBS Group AG жилищата ще продължат да увеличават цените си през следващото десетилетие, отчасти благодарение и на прииждането на мигранти от континентален Китай.

Новините са лоши за всеки, който се опитва да си закупи жилище. Хонконг вече държи титлата за най-недостъпен пазар в света. Според изследване на CBRE Group средната цена на жилища е $1,2 милиона за обикновените жилища, а луксозните апартаменти се продават срещу средно $6,9 милиона.


Словения измести Хонконг като най-бързо поскъпващия имотен пазар в света

Словения измести Хонконг като най-бързо поскъпващия имотен пазар в света

България е на 20-та позиция, а ръстът на цените за 2018 г. у нас е 6,3 процента

Article source: https://money.bg/property/tsenite-na-zhilishtata-na-nay-nedostapniya-imoten-pazar-v-sveta-dostignaha-nov-rekord.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment