// you’re reading...

Проба

Най-голямата китайска банка прекрати продажбата на държавен дълг в САЩ

Най-големата китайска банка Industrial Commercial Bank of China (ICBC) изтегли предлаганите доларови облигации на американския пазар, засилвайки опасенията, че американските инвеститори към китайски държавен дълг отслабва покрай търговската война.

ICBC продаваше 3-годишни и 5-годишни ценни книжа с плаващ лихвен процент чрез клона си в Ню Йорк, но след това реши, че е време да прекрати тази инициатива, според източници на Bloomberg.


Китай намалява инвестициите в американски дълг. Търговската война ли е причината?

Китай намалява инвестициите в американски дълг. Търговската война ли е причината?

Пекин няма да отвърне по този начин, смятат експерти

Ходът идва в деня, когато 4 други китайски емитенти, успешно пласираха доларови облигации в Азия. Ценните книжа на ICBC бяха насочени към купувачите в САЩ, където нагласата на инвесторите към инвестиционния кредит се променя в условията на забавяне на растежа покрай затягането на политиката на Федералния резерв.

Емисията на китайски облигации през миналия месец също не се радваше на особен интерес в САЩ, тъй като напреженията в търговията между двете държави се засилиха.

Китайските доларови облигации, достъпни за инвеститорите в САЩ, намаляват

Китайските доларови облигации, достъпни за инвеститорите в САЩ, намаляват

„Отрицателните пазарни настроения към китайските субекти извън Азия – особено в САЩ – изглежда ще продължат за известно време“, казва Джуди Куок-Чунг, директор на изследванията с фиксиран доход в Bank of Singapore.

ICBC в Ню Йорк обяви първоначално ценообразуване от около 3-месечния курс на Libor плюс 100 базисни пункта за 3-годишните облигации с плаващ лихвен процент и около 110 базисни пункта за 5-годишните ценни книжа, които се очакваше да бъдат пуснати за продажба в сряда.

Офертата на китайската банка не успя да пресече финалната линия, въпреки че първоначалните цени на нейните 5-годишни облигации съвпадат с тези на емитент с по-нисък рейтинг. Американският химически гигант DowDuPont продаде 5-годишни облигации с плаваща лихва за 300 млн. долара в сряда.

Article source: https://money.bg/finance/nay-golyamata-kitayska-banka-prekrati-prodazhbata-na-darzhaven-dalg-v-sasht.html

Discussion

No comments yet.

Post a comment